keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Testi: Sigma 18-50mm f2.8 ja Canon EF 50mm f/1.8 II

Testasinpas omiakin linssejä nyt. Kuten viime kerrallakin, testilaboratoriona toimi cd-levyhyllyni. Tarkennus on asetettu kohdalleen ja sen jälkeen vaihdettu manuaalisen tarkennuksen asentoon, jotta tarkennus ei vaihdu. Kamera lepäsi liikkumatta jakkaralla. ISO-arvona oli tällä kertaa 200 ja vaihdoin vain aukkoa kuvien välillä. Pikkuiset testikuvat on valittu kuva-alueen keskeltä ja ne on suurennettu 100% zoom-arvoon (eli yksi pikseli kuvassa vastasi yhtä pikseliä näytöllä).

Canon EF 50 mm f/1.8 II suoriutui hyvin. 1,8 ja 22 aukoilla pientä epäterävyyttä voi havaita, mutta 2,5:llä ei enää juuri lainkaan.



Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC Macro sen sijaan menestyi hieman vaihtelevammin. Laajakulmapäässä (18 mm) epäterävyyttä saattaa havaita enemmän kuin Canonissa, varsinkin suurilla aukoilla 2,8 ja vielä 4,0:llakin. Pienistä aukoista testasin vain 18:aa (suurin arvo eli pienin aukko olisi 22), jossa pientä epäterävyyttä havaitsee.



50 mm päässä epäterävyyttä oli vielä enemmän. 2,8 on selvästi pehmeä ja 4,0 sekä 18 ovat nekin hieman epäteräviä.


Yksi mainitsemisen arvoinen asia vielä. Sigman laajakulmapäässä onkin huomattava tynnyrivääristymä. Allaolevassa kuvassa se ei ehkä aivan ota silmään, mutta kyllä sen pitäisi helposti huomata.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea testailla näitä itsekin ja laittaa esille. Toinen noista linsseistä löytyykin ja toista tuskin lähiaikoina tarvitsen, mutta mukava idea.

Teemu