keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Profiili

Tässä kirjoituksessa minun piti kirjoittaa itsestäni, mutta nyt asia tuntuu jotenkin vähäpätöiseltä ja nololta. Jos jotakuta nyt kuitenkin kiinnostaa, mikäs heppu näitä tekstejä näytölle painaa, on parempi paljastaa jotain.
Shooting myself

Olen 27-vuotias porilainen valokuvaharrastaja. Valokuvauksen aloitin melko myöhään, vuonna 2005 taisin ensimmäisen kerran lähteä ulos vain kuvaamisen takia ja silloin kamerana toimi Samsungin Digimax U-CA 5. Ensimmäisen järjestelmäkamerani hankin syksyllä 2006 sen jälkeen, kun joitakin pokkariluontokuviani oli kehuttu ja valokuvaus vaikutti hauskalta harrastukselta. Kamera oli Canon EOS 350D, joka yhä tätä kirjoittaessanikin toimii luotettavana valon säteilyn tallentajanani.

Valokuvaus on minulle muutakin kuin vain hauskojen hetkien tai kauniiden maisemien tallentamista. Varsinkin alkuaikoina suurin motivaatio kuvaamiselle oli se, että pääsi luonnon rauhaan, pois sisältä tai ihmisten ilmoilta. Kuvaaminen oli jonkinlaista terapiaa, rauhallista yksinoloa, raitista ilmaa, luonnon kauneuden ihailua.

Taking Pictures of Myself...

Sittemmin motiiveja on tullut lisää pakkaa sekoittamaan. Ensimmäisenä mainittakoon se, että haluan ilmaista itseäni, luoda jonkinlaista "taidetta". Haluan julkaista kuviani, näyttää niitä muille ja saada palautetta (kehuja, jotta tiedän olevani hyvä jossakin?) ja kritiikkiä (mitä pitäisi parantaa, jotta voisin saada enemmän kehuja, jotta tiedän olevani vielä entistäkin parempi jossakin?).

Valokuvausharrastus ei myöskään ole kaikkein halvimpia, joten olisi mukava saada harrastukseeni sijoittamiani rahoja takaisin joko valokuvaustyönä tai myymällä kuvia. En kuitenkaan halua rahan olevan tärkeä motiivi vaan se on lähinnä sellainen "olis kiva" -ajatus koko harrastuksen taustalla.

Lemmikit

Kerrottakoon vielä, että omistan myös tällaisen leikkisän kissaeläimen, joka esiintyy myös ottamissani kuvissa vähän väliä. Kyseisen pedon nimi on Patu ja se kuorsasi viime yönä äänekkäästi.

Patu in the wilderness

Musiikki

Valokuvauksen ohella toinen intohimoinen harrastukseni on musiikinkuuntelu. Onkin odotettavaa, että silloin tällöin julkaisen kirjoituksia myös keikkojen kuvauksesta. Suosikkimusiikkiani on kaikki artistin omaksi ilokseen, sydämellä ja huolella tehty musiikki tyylistä riippumatta. Jos kuitenkin musiikkityylejä pitäisi mainita niin ainakin post-rock, jazz, proge, metalli, trip-hop, idm, indie rock ja ambient kuvaavat suurimpia suosikkejani.


The RootsSamae Koskinen in Flow festival

Ei kommentteja: