torstai 18. syyskuuta 2008

Kuvauskohde: Noormarkun ruukkialue

Sijainti: Makkarakoski, Noormarkku
Aika: 11.9. n. klo 19 - 20:30

Viikko sitten torstaina löysin hetken mielijohteen ja parin sattumanvaraisen käännöksen jälkeen todella kauniin valokuvauspaikan Noormarkusta. En ollut ennen käynyt alueella ja siellä riittäisi kuvattavaa vielä useammallekin kerralle. Noormarkun keskustan läheisyydessä, pikkuruisen Noormarkunjoen ylittävä patosilta oli heti ensinäkemällä upean näköinen ja paikalla taisi vierähtää toista tuntia.

SurReal

Kuvat otin kamerallani Canon EOS 350D ja Sigman 18-50 mm/f2.8 EX DC -linssillä, jossa taisin käyttää sekä harmaasuodinta ND4 että pyöröpolarisaatiosuodinta päällekkäin. Ensimmäinen kuva on lähes muokkaamaton ja kahdessa seuraavaassa olen käyttänyt "duotonea" eli kahden värin muokkausta.

Modern Ancient

Kuvat otin tietysti jalustalla ja pitkällä valotusajalla, joka pehmensi hienosti veden liikkeen. Ilman suotimia ei olisi ollut mahdollista käyttää näin pitkiä valotusaikoja, sillä auringonlaskuun oli vielä aikaa ja aurinko paistoi kirkkaana alhaalta.

Bridge Over Troubled WaterLisätietoa kohteesta:

Kyseisestä kohteesta ei löydy kovinkaan montakaan mainintaa Googlen kautta, mutta jotain pientä kuitenkin:

Satakunta.info: "Jo vuodesta 1753 asti sahan pyörittäjänä toimineen Makkarakosken kauniin mylly- ja saharakennuksen kohdalla tie ylittää patosiltaa pitkin ruukkialueen läpi virtaavan Noormarkunjoen."

Alueella on myös Villa Mairea, joka olikin tuttu nimi jo jostain entuudestaan. Lisätietoa kohteesta myös Wikipedian Noormarkku-artikkelista.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeat kuvat.itse lenkkeilen tuolla alueella ja räpsin kuvia kesät talvet.on todella ihana kuvauskohde ja huonommallakin kameralla saa kauniita kuvia.
sinun kuvasi olivat hätkähdyttäviä.

pentti kirjoitti...

Tosi kaunihiita fotoja!

Blogissasi kerrot mukavasti hieman miten niitä kuvia on saatu aikaan. (valotusaika, filtterit, jalusta jne)

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi on paljon paikallistietoa omaava henkilö, joten hänen ylistyksensä kuvista ovat aitoja, eivät mielistelyä:)

Hänen viittauksensa huonoon kameraan ei tarkoittanut Sinun Canon-kameraasi, vaan hänen omaansa, kokolailla tehokasta HP Photosmartia:)

Joni kirjoitti...

Heheh, kiitos kommenteista.