keskiviikko 17. syyskuuta 2008

KuvauskalustoCanon EOS 40D

Päivitys 11.10.2008: Ostin Canon EOS 40D:n, jonka hinnat ovat pudonneet jyrkästi sen jälkeen, kun Canon julkisti EOS 50D:n. Vanhaan kameraani EOS 350D:hen verrattuna ensimmäisinä parannuksina paistavat silmään noin kaksi kertaa suurempi näyttö, jämäkämpi ja kestävämpi rakenne, ja suurempi määrä nappeja ja toimintoja, joilla saa otettua kuvia entistä nopeammin (tai sitten sekoiltua kuvaamisessa entistä hitaammin).


Canon EOS 350D

Rakas, nyt jo hieman kärsinyt, ensimmäinen järjestelmäkamerani. Minulla on harmaa malli, joka on muuten samanlainen kuvassa näkyvän mustan version kanssa.
Hankittuani 40D:n jää 350D varakameraksi.


Objektiivit:

Sigma 18-50 mm / f2.8 EX DC Macro

Kittilinssin korvaajaksi ostamani laajakulma/yleislinssi. Tähän hankintaan olen tyytyväinen. Linssi piirtää hyviä kuvia ja 2.8 on yleensä tarpeeksi valovoimainen. Polttoväli on yleiskäyttöön sopiva. Objektiivissa ärsyttää AF/M-tarkennuskytkimen sijainti, joka on aivan juuressa, kun "normaalilla" paikalla taas on zoomin lukitsinnappi, jota tulee välillä vahingossa AF/MF-kytkimen sijaan paineltua.


Sigma 70-200 mm / f2.8 EX DG HSM

Kesällä 2008 käytettynä hankkimani telezoom-objektiivi. Painava ja isokokoinen möhkäle, mutta hyviä kuvia hyvällä bokehilla. 200 mm ei riitä ihan lintujen tai villieläinten kuvaukseen, mutta kesyt lemmikit ja kaduilla liikkuvat omituiset kaksijalkaiset ovat tälle linssille sopivia kohteita.

Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

Päivitetty tammikuussa 2010. Uusin tulokas kalustooni on kiinteä 50-millinen Sigma. Olin aiemmin hajoittanut omistamani halvan Canonin 50mm 1.8:n, joten tällaiselle valovoimaiselle muotokuvausobjektiiville oli tarvetta. Harkitsin myös Canonin 50mm 1.4:ää, mutta monien testien perusteella muutaman kympin halvempi Sigma päihittäisi Canonin vastaavan. Olen ollut tähän hankintaani tyytyväinen.

Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

Ei kommentteja: