tiistai 18. marraskuuta 2008

Lunta odotellessa

Edellisestä päivityksestä on jo aikaa, mutta minkäs teet, kun ei ole oikein kuvaamaankaan päässyt. Viime viikolla kävin kerran kuvaamassa päivänä, jolloin ei yllättäen satanutkaan, ja pyysin lupaa lähteä töistä aikaisemmin, jotta ehtisin kuvaamaan juuri ennen pimeän tuloa. Tällaisen kuvan sain sentään otettua, vaikka ei tämäkään värillisenä vielä kovin erikoiselta näyttänyt.

Lots of Sand #1
0,4 sek, f/16, ISO 100, 18 mm

Mikäli kuvien ottamiseen ei sisälly sen suurempaa tarinaa, latailen niitä vain Flickriin enkä välttämättä päivitä tätä blogiani. Oikeassa reunassa blogiarkiston ja tunnisteiden alla on diaesitys, joka näyttää uudet kuvani juuri Flickristä. Sitä kannattaa vilkuilla, ettei mikään kuva mene sivu suun. :)

...

Joko sataisi lunta tällä viikolla? Heti, kun sellainen ihme tapahtuu, on moni valokuvaaja innoissaan ulkona kuvia räpsimässä. Valokuvaajat ovat kuin viisivuotiaita nassikoita, jotka haluavat päästä lumeen rämpimään. Sitä odotellessa muutama vanha talvikuva:

Auringonlasku Äkäslompolossa, Lapissa:
Sunset over the river of Äkäsjoki
1/60 sek, f/7.1, ISO 400, 18 mm

Ensilumi 2007 (5.11.), Kirjurinluodossa, Porissa:
First snow
1/50 sek, f/9, ISO 400, 27 mm

Vanhalla pokkarikameralla otettu kuva Pormestarinluodossa, Porissa:
Frosty trees
1/180 sek, f/5.8, ISO 50, 5.8 mm (Samsung Digimax U-CA 5)

Aamu-usva Toukarilla, Porissa:
On my way to work #2
1/400 sek, f/18, ISO 100, 50 mm

(Lisäksi: Paikannimien taivuttaminen on aina hankalaa. Tässä kirjoituksessa käytin ensiksi vahingossa molempia, Kirjurinluodolla ja Kirjurinluodossa, ja olin epävarma myös kirjoitetaanko Toukarilla vai Toukarissa. Lopulta muutin taivutukset sen mukaan, mille Google antoi enemmän hakuvastauksia: eli Kirjurinluodossa ja Toukarilla.)

Ei kommentteja: