lauantai 8. toukokuuta 2010

Akateeminen Wappu 2010

Vappu on opiskelijoille vuoden tärkein juhla. Ehkä se on muillekin, mutta opiskelijoille ainakin. Vappua varten perustetaan jopa oma työryhmänsä, joka organisoi vapputapahtumat ja niihin liittyvät asiat. Vappua aletaan odottaa opiskelijoiden toimesta pian vuodenvaihteen jälkeen, koska se kaiken juhlinnan ohella merkitsee myös lukuvuoden viimeisiä hetkiä.

Tänä vuonna akateeminen vappu hyrähti käyntiin jo vappuviikkoa edeltävänä sunnuntaina pöytäjuhlan merkeissä ja se jatkui maanantaina Wamazing Race -kisalla. Tiistaina oli rentouttavampaa ohjelmaa ja keskiviikkona viikon ensimmäinen suurempi tapahtuma: haastesoutu sekä Wapprobatur.



Haastesoudussa yliopistokeskus voitti tiukasti sekä henkilökunnan että opiskelijoiden sarjassa haastajansa SAMKin ja DIAKin. Alla kuvassa yliopistokeskuksen henkilökunnan voittoisa joukkue.



Vappuviikko jatkui torstaina rastitapahtumalla, joka jouduttiin sadetta tihuttelevan sään takia siirtämään Yyteristä yliopistokeskuksen läheisyyteen. Vappuaattona 30.4. oli vuorossa perinteinen karhunpesu ja -lakitus, jota edelsi opiskelijoiden kulkue Etelärannasta Raatihuoneenpuistoon.







Raatihuoneen edessä sijaitseva karhupatsas pestiin ja lakitettiin, jonka myötä Vappupyhät virallisesti aloitettiin. Lakitus tehtiin tasapuolisesti yliopistokeskuksen eri opiskelijoiden toimin, punaisissa humanisti, violetissa yhteiskuntatieteilijä, mustassa teekkari ja sinisissä kauppatieteilijä.





Vapun juhlinta päättyi hiljalleen lauantaiaamun silliaamiaiseen ja iltapäivän kasteeseen. Kaste on perinteisesti ollut teekkarikaste, mutta tasapuolisuuden nimissä sekin ilo on jaettu eri opiskelijoiden hyväksi. Vesi näytti olevan hieman kylmää, joka sekä riemastutti että kauhistutti kasteeseen uskaltautuneita.



Ei kommentteja: