perjantai 13. helmikuuta 2009

Pikainen visiitti Tukholmassa

Käväisimme alkuviikosta muutaman ystäväni kanssa Tukholmassa, johon nyt pääsin ensi kertaa kunnolla tutustumaan. Aikaa tosin oli vain 6 tuntia ja se kului todella nopeasti. Vierailimme monissa hauskoissa ja erikoisissa pikkuputiikeissa ja kuvasin Tukholman katujen elämää.

Matka alkoi risteilyllä Helsingistä, Viking Linen Mariella-laivalla, jossa hytit saimme bonuskortilla. Illalla tutustuimme laivan antiin ja aamulla söimme aikaisen aamiaisen, jonka jälkeen ehdin kuvaamaan hieman auringonnousua ja hieman myöhemmin laivan saapumista Tukholmaan.









Tukholman terminaalista kävelimme ensin vanhaankaupunkiin eli Gamla Staniin. Vanhat kadut olivat upeita, mutta kirkas auringonpaiste aiheutti jatkuvaa kameran asetuksien säätämistä, kun korkeiden talojen välistä, varjosta, käveltiin kirkkaaseen päivänvaloon. Lopulta tajusin rekisteröidä varjokatuja varten omat säädöt valintakiekon C1-kohtaan, kun kirkkaassa valossa kuvasin tavalliseen tapaani manuaaliasetuksilla (M). Mutta kunhan asetukset olivat kunnossa, kirkas auringonpaiste ja kovat varjot loivat katuihin mielestäni erinomaisen upeaa tunnelmaa.

Stockholm #1





Stockholm #2





Stockholm #3

Vanhastakaupungista kävelimme reilun kilometrin eteläänpäin, Södermalmin kaupunginosaan, johon taitaa tosin vanhakaupunkikin kuulua, en ole aivan varma. Södermalm on nykyään tunnettu boheemisuuden, vaihtoehtokulttuurin ja kulttuuritapahtumien kotipaikkana, ja siltä alueen liikkeet ja ihmiset myös näyttivät.











Stockholm #4

Lopulta matka jatkui kävellen kohti terminaalia, josta lähdimme samalla tutulla laivalla Helsinkiin. Toinen ilta laivalla oli paljon tylsempi, ja päivän kävelyistä ja näkemisistä väsyneinä menimme aikaisin nukkumaan.

2 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Kaunista.

Hienoja noi kujakuvat, joissa mainitsemasi jyrkkä valo-varjokontrasti tuo nostalgisen tunnelman, kuin ajassa taaksepäin matkaisi.

Kiitos virtuaalimatkasta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Komeita kuvia! Tykkäsin hienosta syvyysvaikutelmasta! Jatka samaan malliin.